Leiderschap

Leiderschap is een bijzonder vak!

Om een goede leider te zijn, moet deze vaardigheid eigenlijk al in je zitten. Je kan goed naar mensen luisteren, je kan goed problemen oplossen en je kan mensen goed aan sturen.

Jij bent het aanspreekpunt waar mensen naar toe gaan als er iets mis is of als er iets geregeld moet worden. Dit is niet altijd een even makkelijke taak en je moet sterk in je schoenen staan om een goede leider te zijn.

Maar wat zorgt er voor dat je een goede leider wordt? Als dat niet in je zit? Het is natuurlijk niet onmogelijk om een goede leider te worden als dat in eerste instantie niet in je zit, maar dat is hard werken en het vergt een goede zelfontwikkeling voordat je echt een goede leider kan worden.

Als eerst moet je goed kunnen luisteren naar de mensen om je heen zodat zij ook het gevoel krijgen dat zij gehoord worden, doe je dit niet, dan zullen de mensen om jou heen ook een stuk minder goed naar jou luisteren, ondanks dat jij de leiding hebt. Zorg er voor dat mensen zich vertrouw bij je voelen zodat zij naar je op gaan kijken. Hierdoor win je respect en zullen mensen om je heen meer voor je willen doen.

Zorg ook niet dat je altijd in de rol van een leider zit, wees soms ook eens wat losser zodat mensen kunnen zien dat het niet alleen draait om het leiding geven. Jij als leider bent ook een mensen net als ieder ander, stel je open naar mensen, dan zullen zij dat ook bij jou doen.kennisenleiderschap.nl © 2020